Митничари задържаха близо 36 000 кутии контрабандни цигари в Лесово

0
Цигарите са били укрити в дървени части за мебели
Цигарите са били укрити в дървени части за мебели

Цигарите са били укрити в дървени части за мебели

Митнически служители откриха 716 000 къса /35 800 кутии/ цигари с турски акцизен бандерол при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 24.07.2023 г., около 11:30 часа, на трасе „Входящи товарни автомобили“ на МП Лесово пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната групажна стока, част от която мебели от Турция за Германия и Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която се установяват нестандартни плътности в пренасяните демонтирани дървени части за мебели. След разглобяването им се оказва, че те съдържат кухини, пълни с цигари. От укритията са извадени 25 200 кутии (504 000 къса) цигари с марка “Parliament” и 10 600 кутии (212 000 къса) цигари с марка „Marlboro“, всички с турски акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор на ТД Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари