Митничари задържаха 75 000 къса цигари, укрити в два камиона

0
Задържаните тютюневи изделия са с български акцизен бандерол
Задържаните тютюневи изделия са с български акцизен бандерол Снимка: Dunavmost / Архив

Задържаните тютюневи изделия са с български акцизен бандерол

Митнически служители от ТД Митница Русе откриха 75 000 къса (3750 кутии) цигари при две отделни проверки на напускащи страната товарни автомобили с българска регистрация. Задържаните тютюневи изделия са с български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство.

При първия случай, на 04.11.2023 г., митнически служители спират за проверка в района на ГКПП Дунав мост - Видин товарен автомобил, управляван от български гражданин и пътуващ от България за Великобритания. Според представените от водача документи, той е превозвал палети със санитарен порцелан. При извършената митническа проверка на товара в два палета с ботуши за мивки са открити 38 800 къса (1940 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Шофьорът е заявил, че са негови и ги пренася „за приятели“, но не е представил документи за цигарите, съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

При втория случай, на 05.11.2023 г., митнически и гранични служители извършват съвместна проверка в района на ГКПП Дунав мостРусе на напускащ страната специален автомобил – платформа за превозване на коли, с българска регистрация. Превозното средство е управлявал български гражданин по маршрут от България за Германия. В хода на контролните действия са открити 36 200 къса (1810 кутии) цигари с български акцизен бандерол, укрити в четири кутии за щори. Шофьорът е заявил впоследствие, че цигарите са негови и ги пренася за Германия, но не е представил документи за тях, според изискванията на ЗАДС.

Тютюневите изделия за иззети. Срещу двамата водачи на превозните средства са съставени актове за установените административни нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари