Митко загуби битката с рака

0
16-годишният колоездач ще бъде погребан в Обзор
16-годишният колоездач ще бъде погребан в Обзор

Една от най-големите надежди в българското колоездене - 16-годишният Митко Тихомиров Тодоров, който е шампион в своята възрастова група, загуби тежката битка с болестта си - сарком на меките тъкани, съобщават от националната федерация по колоездене, пише Флагман.

Погребението на Митко ще е на 9 септември в родния му град Обзор. Очаква се на погребалната процесия да присъства целият град.

Болката на Обзор е неописуема, защото изпращат младо и изключително позитивно момче, на което специалисти предричаха бляскава кариера в спорта. 

Точно когато Митко е на върха, усмивката му е на лицето и купите в ръцете, момчето внезапно се влошава, а лекарите му поставят тежката диагноза „сарком на меките тъкани”.

Първоначално Митко претърпява спешна операция в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” в София на гръбнака за отстраняване на образуванието. След нея обаче последвала втора манипулация в Турция. 

За известно време той отново се изправя на крака, но преди седмица коварната болест отново го събаря. 16-годишното момче внезапно започва да се обездвижва и парализира в областта на краката.

След поредната доза прегледи и консултации с турските медицински лица се установява, че по гръбначния стълб на Митко са се образували нови два тумора.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари