Мисия "Да Живеем в Чистота" в Русе

0

Тази есен музикантите от група Grimaze тръгват на тур “Да Живеем в Чистота”.

Турът включва организирани дневни събития за почистване на отпадъци и вечерни концерти в градовете: Добрич, Бургас, Варна, Севлиево, Русе, Пловдив, Стара Загора и София.

“Покрай приятелството и музиката ни започнахме да пътуваме заедно често и не можехме да не забележим колко мнооого отпадъци се хвърлят просто така – сред природата. Започнахме да се замисляме, че реално тези отпадъци във времето стават част от почвата, от която се храним и въздуха, който дишаме. Стават част от нас, защото буквално ядем и дишаме тези химикали. Не трябва човек да е квантов физик, за да се сети, че с текущия ни начин на живот нанасяме щети, заради които бъдещите деца страдат.”

От около година музикантите развиват инициативата “Да Живеем в Чистота”:

Това е страничка във facebook, където те и други привърженици на идеята публикуват снимки на отпадъците, които са събрали с идеята да вдъхновят повече хора да чистят или поне да пазят чисто.

За кратко време инициативата събира над 5000 последователя, които почистват заедно над 65 000 литра боклук.

Казват, че човек е това, което оставя след себе си. Макар че с бандата не изхвърляме отпадъци в природата, един ден решихме, че не можем просто да се разхождаме, да се радваме на слънцето и да подминаваме целия този боклук навсякъде. В този ден събрахме първите си няколко чувала отпадъци и чувството беше толкова яко, че го препоръчваме на всички. Чувството, че вместо да приспиш собствената си съвест с нещо от сорта на “гадно е, но не е моя работа”, се взимаш в ръце и ставаш част от промяната, която искаш да видиш в света. Ние искаме да оставим чист свят за бъдещите деца. А вие?”

Виждайки толкова много ефективност и ентусиазъм от съвсем малко усилия, на приятелите от Grimaze им хрумва идеята да направят и събития за почистване покрай концертите, които така или иначе имат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари