Миряни от Айтос: Не вярваме, че отец Ромил сам е сложил край на живота си

1
"Той бе готов да умре за Бог, не би направил грях, който ще го прати в ада", казват хората в Айтос
"Той бе готов да умре за Бог, не би направил грях, който ще го прати в ада", казват хората в Айтос

Миряни от Айтос започнаха да се събират в църквата „Св. Димитър Солунски” минути след като стана ясно, че айтоският свещеник отец Ромил е намерен мъртъв – обесен на дърво в гориста местност между селата Вресово и Череша

„Той беше нашият духовен водач. Човек с голямо сърце. Много пъти е казвал, че е готов да умре за Бог. Не вярваме да посегне на живота си. Не приемаме това твърдение. Невъзможно е!”, казаха от айтоското паство, предава Флагман. В двора има и свещеници от Бургаското духовенство, но те категорично отказват коментар. Споделят само, че не вярват на версията самоубийство и призовават полицията да направи щателно разследване.

Отец Ромил служи от 20 години в църквата „Св. Димитър Солунски”. Определян е за един от най-правоверните божии служители в Бургаска област. Негови близки разкриват, че не е имал сериозни житейски проблеми, които биха го подтикнали към самоубийство.

В съвременната българска история не е известен случай, в който свещеник сам да сложи край на живота си, защото според християнството това се счита за най-големия грях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари