Министерството на отбраната е избегнало политически скандал

0
Това коментира министър Красимир Каракачанов, след като вчера бе съобщено, че руски самолети с ракети за Сърбия са минали през България
Това коментира министър Красимир Каракачанов, след като вчера бе съобщено, че руски самолети с ракети за Сърбия са минали през България Снимка: БГНЕС / архив

Министерството на отбраната е избегнало политически скандал.

Това коментира министър Красимир Каракачанов, след като вчера бе съобщено, че руски самолети с ракети за Сърбия са минали през България.

Това, което е поискано от руска страна - разрешение за прелитане, е направено в срок, по законния начин. И Министерство на отбраната, това е и мнението на Щаба по отбраната, няма абсолютно никакви основания да не разреши подобно прелитане. Ние нямаме абсолютно никакво основание да спрем този полет. Ти нямаш законно основание да откажеш. Може да откажеш. Това ще предизвика един политически скандал, който едва ли е необходим на България и той ще бъде по отношение на две страни: на Русия и на Сърбия, каза министърът, предаава БНР.

Каракачанов заяви, че има своите критики към Сърбия заради нарушените права на българите там. Но припомни, че български пилоти използват сръбски тренажори за обучение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари