Министърът на отбраната: Изтребителната авиация е в изключително тежко положение

0
"Съществува реална опасност да не можем да си носим бойното дежурство сами, каза Димитър Стоянов
"Съществува реална опасност да не можем да си носим бойното дежурство сами, каза Димитър Стоянов Снимка: БГНЕС

Основният приоритет в сектора ще е модернизацията на българската армия

"Съществува реална опасност да не можем да си носим бойното дежурство сами". Това каза в предаването “Твоят ден” по NOVA Димитър Стоянов, служебен министър на отбраната при представяне на екипа и приоритетите в сектора.

"Изтребителната авиация е в изключително тежко положение. Остатъчният ресурс на МИГ-29 ни позволяват да носим дежурство на еър полисинг до средата на 2023".

Той е предприел разговор с полската страна за ремонт на 6 двигателя на самолетите. Поискал е информация и дали може да ни бъдат доставени самолети на лизинг.

Основният приоритет ще бъде модернизацията на българската армия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    до 11
    Кажи ми какво образование имаш, че малко лъхаш на деревня ? Аз съм карал Москвич , за който чаках ред 12 години. Беше сглобен в Ловеч ! Тези дивотии , които ги пишеш тук са единствено подходящи за пенсионерки кооператорки от село Горна Диканя.
  • -2
    11
    до 10
    Не си бил едно време. За Трабант, Полски фиат 125 не се чакаше. За Москвич се чакаше няма и година. Ако си си купувал кола сега, то си забелязал, че се чака около 3 месеца в зависимост от екстрите, които си поръчал. А самолетите вече трябваше да пристигат, те не са започнали да ги произвеждат. Няма и да ги произведат скоро, защото нито титан, нито дуралуминий имат. Няма да ти кажа откъде го внасят.:) Договорите трябва да се спазват, дете! Хамериканците не ги спазват и не им пука. Голяма грешка беше да купуваме самолет, конструиран преди 50 години. А да търгуваш със САЩ винаги си е било прецакване.
  • 2
    10
    Едно време за ТРАБАНТ
    или МОСКВИЧ , Жигули , с направена предварително вноска от 1500 лева , започваше голямото чакане от 10-12-15 години ! Ама , ганьовци ,тогава къде пишехте , къде се възмущавахте , къде протестирахте ? Мълчахте като сфинктер ани ! Какво искате сега , американците да са ги произвели предварително и да ги сложат на сергия и да ни чакат нас , да продадем краставиците , доматите , да спечелим и да купим ! Вижте колко самолета F-16 имат Турция и Гърция , и как , и защо са го постигнали това !
  • 3
    9
    Не може ли селскостопанската
    авиация да я потегнем малко и въоръжим с картечници . Нашият военнопромишлен комплекс да не гледа само бизнеса с патрони , а да помисли и за Родината ! Печалбари , как не ги е срам.
  • 1
    8
    Има и други варианти
    Lockheed Martin би следвало да платят компенсации които най-малкото да покрият разходите свързани с използването на други алтернативи до доставката на F16-ките. Като не искат да плащат - договора най-вероятно може да се прекрати. Не мога да разбера и защо Полша, ще ремонтира двигателите на МИГ-овете. Доколкото ми е известно Руснаците са представили несъгласие с това и Полша не са оторизирана да извършва такава дейност. Даже по информация от медиите, нямали части и поръчвали ремонтни китове от Русия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари