Министър Денков: Препоръчвам учебната година да започва на 7 септември

0
Николай Денков разкри какви са новостите при провеждането на матурите
Николай Денков разкри какви са новостите при провеждането на матурите Видео: NOVA

Успоредно трябва да върви промяната в учебните програми и промяната в учебниците, каза още образователният министър

"Учебната година започва на 15 септември, моето предложение е от 2023 година да започва от 7 септември. В момента не достигат дните за да дадем повече ваканции. През ноември могат да се дадат няколко дни ваканция", това каза в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS акад. Николай Денков, министър на образованието.

"Тази една седмица може да се използва за увеличаване на учебната година от 1 до 6 клас, които да бъдат използвани за нестандартни начини на обучение", допълни той.

Относно предстоящите матури, образователният министър заяви, че организацията е много по-сложна, но се прави всичко възможно да няма проблеми.

"Ще има повече отворени въпроси, защото позволяват собствена мисъл от учениците", подчерта Денков.

Според него все повече насоката ще е към знания и умения, които да стимулират самостоятелно мислене.

"Освен по български език и литература и математика има и два допълнителни изпита по избор, те могат да бъдат избрани според собствените интереси на учениците и начин на кандидатстване във ВУЗ", добави още министърът.

По въпроса за промяна в учебниците акад. Денков смята, че тя трябва да върви успоредно с промяната в учебните програми.

"Нужно е да има последователност и спазване на установени етапи", отбеляза той.

"За промяната не разчитаме само на анкета от ученици, има такава и сред учители, има и професионален преглед на нагласите на родителите, мнението им е важно", каза още министър Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Димитрова
    Няма ли да спре този с неговите предложения?! Оставете децата на мира!!! Нищо няма да се промени към по-добро с една седмица, не си правете повече експерименти с образованието.
  • 6
    5
    Пилето
    Този новоизлюпен академик взе нещо много да бута масло. И какво ще спечели с една седмица? А да не би от соросоид, да е станал живковист. 7 септември рождения ден на бай Тошо. Ха, ха, ха!
  • 9
    4
    Bbbbb
    Какви глупости бръщолеви тоя!? Вместо да направят учебниците по-разбираеми, ще товарят децата допълнително! Заради ученици които по някаква причина не се справят всички да ходят още 1 седмица?
  • 7
    3
    аааа
    аз предлагам да нямат ваканции,и не да учат на първа и втора смяна а на денонщна и даже и събота и неделя няма нужда да почиват тия деца
  • 8
    2
    Достоевски
    Идиот!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари