Министър Божанов: Подготвяме изцяло електронно здравеопазване

1
"Изцяло електронна рецепта, изцяло електронно направление, пълен единен здравен запис, така че да не разнасяме документи и бележки. Към това добавям и използването на бъдещата лична карта като електронна здравна карта", заяви министърът
"Изцяло електронна рецепта, изцяло електронно направление, пълен единен здравен запис, така че да не разнасяме документи и бележки. Към това добавям и използването на бъдещата лична карта като електронна здравна карта", заяви министърът Снимка: Фейсбук

Министърът на електронното управление Божидар Божанов е оптимист за създаването и реализирането на изцяло електронно здравеопазване в България

Това той съобщи в личния си фейсбук профил, където ясно и категорично заявява, че личната карта ще стане и здравна карта, като всеки ще има свое  електронно досие. Целта е да се разтовари здравната система и да се облекчат пациенти и лекари, като всякакви документи ще бъдат издавани по електронен път - от направлението, до рецептата. 

Ето целия пост на Божанов:

"Миналата седмица проведохме начална работна среща по въпросите на електронното здравеопазване с екипа на министър Сербезова и с Информационно обслужване.

Политическата воля най-накрая да имаме работещо електронно здравеопазване е налице както в Министерство на здравеопазването, така и в Министерство на електронното управление.

Задачите са ясни, целите - също. Изцяло електронна рецепта, изцяло електронно направление, пълен единен здравен запис, така че да не разнасяме документи и бележки. Към това добавям и използването на бъдещата лична карта като електронна здравна карта.

С министър Сербезова сме на една страница и ще бъдем в непрекъсната комуникация. Оптимист съм, че най-накрая и здравеопазването ще мине в 21-ви век, което не само ще улесни гражданите и ще оптимизира разходите, но и ще помогне за по-доброто ни здраве."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари