Минималната работна заплата остава 710 лева

0
От 1 юли е заложено увеличение на пенсиите с прилагане на швейцарското правило
От 1 юли е заложено увеличение на пенсиите с прилагане на швейцарското правило Снимка: БТА

От 1 юли е заложено увеличение на пенсиите с прилагане на швейцарското правило

Минималната работна заплата ще се запази на ниво от 710 лева месечно при предложения от финансовото министерство базов бюджет. Това съобщи служебният министър Росица Велкова. От 1 юли е заложено увеличение на пенсиите с прилагане на т.нар. швейцарско правило, предаде БНР.

"Пенсиите ще имат увеличение в този вариант, който сме предложили, тъй като прилагаме действащото швейцарско правило от 1 юли с 12%".

Средногодишната инфлация ще бъде 6,4%, а растежът на икономиката - 1,6 на сто. Догодина се предвижда дефицит от 6,6% или над 11 милиарда и 500 милиона лева.

Заложено е поемане на нов дълг от 15 милиарда и 900 милиона лева. Всяка година до 2025-а, включително, ще трябва да теглим прибризително около 16 милиарда лева нов дълг, предупреди още Росица Велкова.

"Моето лично мнение е, че най-сериозният риск е, че в един момент може да наберем ликвидност и да не можем да си осигурим финансиране през външния и вътрешния пазар".

Министър Велкова коментира, че все още не е изгубена напълно възможността да влезем в еврозоната от януари 2024.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Народа
    Ей свиня ти еба путката майна а твойта грухленска заплата колко е миндил! Искам протест не 240 не 120а 80 за това население и на минимална заплата! Когато гласувате законопроет и е успешен взимате нагоре, когато се осерете обаче гладни мама ви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари