Милен Любенов: Коалиция на ПП и ДБ с ГЕРБ и ДПС е невъзможна

0
Това ще бъде коалиция на задкулисието и българската олигархия
Това ще бъде коалиция на задкулисието и българската олигархия Снимка: БГНЕС

Политологът очерта два блока – ПП, ДБ и БСП и от друга страна съюз между ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“

Електоралният корпус на която и да е политическа партия много трудно може да бъде разширен.

Това мнение изрази пред БНР политологът Милен Любенов.

Според него това е валидно както за старите, така и за новите партии.

Ако се стигне до електорално преобръщане за някоя от партиите, това ще се дължи изцяло на предизборната кампания, каза Любенов.

Според него твърде възможно е избирателната активност да бъде съизмерима с ноемврийската.

Любенов вижда няколко разделителни линии, върху които ще се акцентира в кампанията – сред тях са темата за корупцията, газът и външнополитическата ориентация на страната, както и социалната политика.

„Виждаме преобръщане при ПП, която излиза с по-отчетливи центристки, дори ляво-центристки позиции. (…) Между ПП и ДБ като че ли има определено разпределение на ролите. ПП оставя ДБ да бъде активна на това поле, свързано с темата за газа и протестите, докато ПП са решили да се ориентират повече към центристкия избирател. Целта е да не отнемат от десния избирател, а да разширят. Евроатлантическата позиция на ПП не може да бъде поставяна под въпрос.“

ГЕРБ се опитва да привлече допълнителни десни гласове в евроатлантическия спектър, посочи още Милен Любенов. По думите му обаче построяването на транзитния „Турски поток“ „за приятелите на Путин в Сърбия и Унгария“ ги прави „много уязвими“.

Политологът изключва възможността за коалиция на ПП и ДБ с ГЕРБ и ДПС, защото „това на практика ще означава разбиране на тези две партии“ и трудно ще бъде възприето от избирателите. Според него това отново ни поставя в патова ситуация.

Милен Любенов очерта два блока – ПП, ДБ и БСП и от друга страна съюз между ГЕРБДПС и „Възраждане“.

„Това ще бъде коалиция на задкулисието и българската олигархия, която търси реванш, след като миналата година беше ударена тежко на парламентарните избори през ноември“, казва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари