Милен Добрев, последно сбогом!

0
Последният ни олимпийски шампион по вдигане на тежести си отиде от този свят.
Последният ни олимпийски шампион по вдигане на тежести си отиде от този свят.

Последният ни олимпийски шампион по вдигане на тежести си отиде от този свят.

За кратко, в рамките на 35 години, той крачеше по българската земя с горди стъпки, а славата, която донесе на България - златен медал на олимпиадата в Атина през 2004 в категория до 94 кг, прослави името ни по света. С тези си действия Милен Добрев написа историята и се класира на първо място в нейните ранглисти за цял живот. Това се казва да оставиш делото след себе си, да си направил бразда и макар да не си сред живите, вече да си запомнен с ДОБРО! Едновременно с това да си светъл пример за идните поколения и най-вече на собствения си невръстен син, да им покажеш, че и българите могат да заемат първото място на хвалебствената стълбичка и да окачат на врата си тежкия златен медал. Поклон пред подобни хора като Милен Добрев.

Българският състезател по вдигане на тежести бе погребан в пловдивскато село Житница, където е преминало детството му.

Като шампион на България Милен Добрев е получавал държавна пенсия от 1050 лева, а от малкия строителен бизнес, който е въртял с братовчед си, на месец си е докарвал по около 800 лева. И какво от това?!

Явно парите се печелят, когато човек има хъс, желание и не се отказва лесно, но сигурно последната му пенсия е била дадена за гробищно място, за ковчег, за черен костюм и бяла риза, за опело и за гробар, добрият стар помощник на Смъртта...

И отново да попитам - заслужава ли си всичко? Слава, пари, прослава на родината, известност сред спортните среди, и накрая....държавата, за която си се борил – какво прави? Дори не праща „представител” на погребението ти... Забравя те.

Да почива в мир и да помага на България, където и да е сега, защото май политиците няма да я спасят скоро!

П.С. Срамота, срамота и пак срамота... Когато Милен Добрев се прибра от Атина на летището бяха едни почести, едно чудо... а онзи ден в Житница, на погребението на Милен присъстваха верните му приятели, тате, баба, жена му, други близки и роднини, сънародници и спортисти... А Държавата, къде е, мама му стара???

Тя само ламти за слава и почести, а при мъка пак се скатава! Не беше нужно всички 240 депутати да отидат в почернената Житница, но пък нито 1 да не изяви желание да стъпи в „таз прокажена земя”, нещо не е, както трябва в системата. По-подходящ момент от този едва ли ще имат милите ни депутати, за да покажат на нещастното семейство, че достойното момче, което са отгледали ще остане в сърцата на хората и в паметта на нацията, макар и да няма как да го върнат от оня свят политиците. Къде са били онези от Народното събрание, къде? Сигурно са имали спешен и неотложен Парламентарен контрол, на който е трябвало да се напсуват, да се полеят с водата и да си разменят някоя друга лична нападка... Поне да бяха възложили на секретарките си да изпратят съболезнователни ноти! А поведението на БОК в дадения момент, изобщо НЕ искам да го коментирам!!!

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари