Международен турнир по лека атлетика се проведе в Русе

1

Днес, на Градския стадион в Русе, кметът Пламен Стоилов откри международния турнир „Младост“ за момчета и момичета.

Той се организира от местния лекоатлетически клуб „Дунав“, в партньорство с Община Русе и Българската федерация по лека атлетика. Спортен директор на турнира е известната ни лекоатлетка от близкото минало Анелия Нунева.

На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам.-кметът „Устройство на територията“ инж. Димитър Наков, зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ Иван Григоров, народните представители от ПП ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова, Евгени Игнатов и Анелия Нунева и други гости.

Преди пет години си пожелахме да възстановим традицията, от година на година турнирът да е по-силен и това е факт. Пожелавам на състезателите да постигнат рекорди, да няма травми и най-добрите да победят“, каза кметът Пламен Стоилов. 

В тазгодишното издание се включиха 38 клуба от страната с над 280 състезатели, както и отбори-гости от Румъния, Молдова и побратимения град Уйбуда от Унгария. Състезателите участват в общо 14 дисциплини – 7 при юношите и 7 при девойките. Първите трима от всяка категория получиха медали и символични парични награди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари