Meteo Balkans: Опасно време се насочва към Балканите

0
Съществува реален риск от нови наводнения
Съществува реален риск от нови наводнения Снимка: БНР

Съществува реален риск от нови наводнения

Очакват се обилни валежи в Западна, Централна и Южна България, предупредиха Meteo Balkans. Към края на седмицата Балканският полуостров, ще попада под влияние на област от ниското атмосферно налягане. Атмосферата ще се задържи неустойчива.

Към четвъртък, петък и през уикенда, времето на много места ще е динамично - с чести валежи и гръмотевични бури. Ще имаме условия за средна и едра по размер градушка. Повишава се вероятността и от почакване на нивото на река Дунав и възможни заливания в Сърбия, Румъния и България.

През следващите дни синоптиците съветват да се обърне внимание на речните корита и язовирите, намиращи се в Западна, Централна и Южна България, тъй като очакваните валежи над тези райони ще надминат 60-150л.кв/м.

Очакваните валежи до края на следващата седмица (17-18 юни 2023г.) ще повишат значително нивата и на подпочвените води и то на повече места из страната, което ще повиши риска и от активизиране на свлачища и възможни нови наводнения в Западна и Централна и Южна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари