Метален панел от автобус уби шофьор на "Рено" край Бяла

0
Алкохолната проба на водача е отрицателна /снимката е илюстративна/
Алкохолната проба на водача е отрицателна /снимката е илюстративна/

На 03.01.2016г., около 06:45 часа В РУ-гр.Бяла от ОДЧ при ОДМВР-гр.Русе е получен сигнал за ПТП на първокласен път № І-3 /гр.Бяла - гр.Плевен/ в района на км.6+300 с пострадали лица.

При извършен оглед на място, се установи, че в тъмната част на денонощието, при слаб снеговалеж, силен вятър и суха пътна настилка и при нормална видимост, на прав пътен участък, лек а-л „Рено Мастер Т33“, с плевенска регистрация, управляван от водач на 44 год. от гр. Левски, движещ се от гр.Плевен към гр.Русе, се разминава с автобус, марка „Ивеко 391Е“, с русенска регистрация, собственост на фирма, който се движи в обратна посока към гр.Плевен.

При разминаването на лекият автомобил с автобуса, от автобуса се откача страничен метален панел от лявата му задна страна, който се удря в лявата предна и странична част на лекия автомобил и в следствие на удара тежко е пострадал водачът на лекия автомобил, който е починал в линейката на път на МБАЛ-гр.Бяла.

Автобусът не е спрял след настъпване на произшествието и е продължил в посока към гр.Плевен, като по-късно водачът на автобуса – ИП на 54 год. от гр.Русе се връща сам на местопроизшествието и заявява, че когато е спрял на отбивка в с.Обнова е установил, че липсва горепосоченият страничен капак и се е върнал назад по пътя за да го търси и така е стигнал до местопроизшествието и е разбрал за настъпилото ПТП. Причините за произшествието са в процес на изясняване.

Алкохолната проба на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари