Местен вот: На места ще се гласува с четири бюлетини

0
На тези избори отново ще гласуваме и с хартия, и с машина. Но ще е много по сложно, казват експертите
На тези избори отново ще гласуваме и с хартия, и с машина. Но ще е много по сложно, казват експертите Видео: bTV

Последният вот ще ни се стори детска песен, коментира Стефан Манов от Обществения съвет към ЦИК

Правилата за местните избори на 29 октомври предвиждат 6-месечна уседналост. Секции не се разкриват в чужбина. Експерти алармират, че на места ще се гласува с четири бюлетини. Има опасения, че смесеният вот с хартия и машина ще затрудни държавата.

Подготовката за изборите в Ябланица вече е започнала, с нея и притесненията. Комисия вече е проверила уседналостта на местните жители - кой има право на глас, информира bTV.

На територията на град Ябланица има три избирателни секции. За да може да се гласува в една от тях, трябват поне 6 месеца уседналост. Това означава да се извърши регистрация до 29 април.

На тези избори отново ще гласуваме и с хартия, и с машина. Но ще е много по сложно, казват експертите и дават пример със село Долни Лозен до София.

Ще се гласува за кмет на селото, за районен кмет, за кмет на София и за общински съвет, а там има и преференции. Това по две - за машина и с хартия. Последният вот ще ни се стори детска песен“, коментира Стефан Манов от Обществения съвет към ЦИК.

Изходът е спешна промяна в Изборния кодекс и гласуване само по един начин, казват експертите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари