Мерцедесът на бъдещето се задвижва от водород

0

Германците от мегакомпанията „Мерцедес-Бенц“ представиха на автомобилното изложение в Токио прототип с име Vision Tokyo. Автомобилът представлява концептуален миниван, предназначен за т.нар. поколение Z (родени в средата на 90-те). Според немците возилото показва как ще изглеждат колите на марката в бъдещето, пише BIG5.

Габаритната дължина на Vision Tokyo е 4803 мм, широчината му е 2100 мм, а височината - 1600 мм. Прототипът е със 119 мм по-къс, със 178 мм по-широк и със 74 мм по-нисък от серийния миниван на марката Mercedes-Benz R-Klasse. Още нещо любопитно е, че автомобилът се задвижва от водород.

Концепткарът е снабден със силов тракт от водородни клетки, в които в резултат от реакцията между водород и кислород се получава електрическа енергия, с която се задвижва електродвигателя. Характеристиките на електромотора не са известни, но автономният пробег на Vision Tokyo е 980 километра.

В предната част на салона е разположено иновационно светлинно табло, като част от информацията може да се прехвърля и в задния отсек. Автомобилът е предназначен за превоз на пет души, разполага със система за автономно предвижване, както и с огромни 26-цолови колела. Прототипът е развитие на концепциите Ener-G-Force, AMG Vision Gran Turismo и G-Code.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари