Мелодрама между баба и адвокат в пловдивския съд

1
Той я обвини в заплахи за побой с бастун, а тя, че спи с бившата ѝ снаха
Той я обвини в заплахи за побой с бастун, а тя, че спи с бившата ѝ снаха Снимка: Salerno Today

Мелодрама от ранга на турския сериал "Листопад" се пренесе в съда в Пловдив. Е, в този епизод на сагата романтични есенни горски картини няма, но пък пада голям смях.

Куриози в "отправени закани за живота и здравето" с бастун, респектиращи обидни думи от сорта на "дебел старец" и редица цветущи епитети, са причината една баба да застане в ролята на подсъдима пред пловдивските магистрати, разказва Traffic News.

Другото главно действащо лице е адвокатът на бившата ѝ снаха, който е и тъжител в производството. Адвокат Румен Р. подал жалба и иск за обезпечение, за това, че бабата го заплашила по телефона с побой чрез репликите, че "ще дойде с голям бастун и три здрави момчета, за да го пребие". Отделно се хвърля обвинение и за нанесени обиди по време на същия разговор с репликите: „параноик“, „страхливец“, „…“, „дебел старец“, „нещастник“, „…“ и „некадърен адвокат“.

И по двете обвинения бабата е оневинена, но по-интересното е как се стига до тук. Нейният син и жена му имат две деца - дъщеря на 11 години и син на 9. Отношенията между двамата обаче се усложнили и се стигнало до раздор, последван от съдебни претенции. въпросният адвокат води граждански дела от името на бившата жена на сина на бабата.

Преди няколко месеца, в разгара на есента, бабата белила чушки със своя приятелка, която ѝ била на гости. Двете жени се разговорили за несгодите на семейния живот, а бабата споделила на своята съратничка, че изпитва големи притеснения за внуците си. Проблемът бил, че майка им, според нея имала близки взаимоотношения с адвоката си. По-малкото от децата споделило на бабата, че сестричката му получавала подаръци от адвоката и го наричала "бебчо". Двете жени обсъдили обстоятелствата и... взели решение бабата да се обади на адвоката, за да говори с него.

Речено, сторено. Тя набрала адвоката и провела разговор с него, посветен на децата. Според бабата, не след дълго адвокатът ядосано ѝ затворил телефона и повече, въпреки опитите си, тя не успяла да се свърже с него. Коренно противоположна версия обаче има адвокатът, който на база този разговор пуснал жалба за отправени закани за живота и здравето му и за обида.

Разпитани по делото са двамата главни герои в случката, стажант в кантората на адвоката, още един адвокат, снахата и приятелката на бабата, като единствено показанията на последната са били кредитирани от съда.

Много удобно се оказало, че стажантът в кантората бил там по време на разговора, а адвокатът бил пуснал телефона на високоговорител. Колегите на "заплашения" споделят, че след тази случка той започнал да заключва кантората си, като споделил, че трудно спи вечер, и даже го изпращали до дома.

Магистратите обаче изключват показанията, тъй като приемат, че стажантът е положение на зависимост от адвоката и... показанията му не биха били много меродавни. На другите разпитани адвокатът сам разказал за разговора, което ги прави не преки свидетели и ненадеждни по отношение на обективните обстоятелства. От друга страна приятелката на бабата била много последователна в изказаното и по нейните показания категорично не е имало подобни реплики по време на телефонния разговор.

Така настоящият епизод от сагата приключа, ала в доказателствата по делото са приложени редица "сигнали и жалби и от двете страни до кого ли не", така че... най-вероятно се очаква касово продължение. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Пешо, събуди се, бе! Обедна почивка е!
- Вървете без мен, днес няма да почивам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари