Мехмед Дикме: Странна е зависимостта на ПП-ДБ от Делян Пеевски

1
Тя е много сериозна, но всички мълчат и изпълняват, отбеляза бившият министър
Тя е много сериозна, но всички мълчат и изпълняват, отбеляза бившият министър Снимка: БГНЕС

Защо никой не говори за мерцедесите и майбасите на украинските земеделци, които са у нас, попита бившият министър

Делян Пеевски се превърна в най-важния фактор в държавата, той определя дневния ред и на политиците, и на обществото. Не е необходимо да гледаме нещо друго, или да слушаме парламента, достатъчно е той да излезе и да каже какво ще се случва през деня в страната. Разбира се, това е в рамките на шегата. Той каза да се дадат пари на земеделците. Това каза бившият земеделски министър Мехмед Дикме в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Според него за зависимостта на Борисов от Пеевски се знае от предишното управление.

"За мен е странна зависимостта на ПП-ДБ от Делян Пеевски. Тя е много сериозна, но всички мълчат и изпълняват. Като че ли държавата става на Делян Пеевски и Йордан Цонев, защото Цонев определя финансовите правила и парите, които трябва да се харчат, за останалото отговаря Делен Пеевски. Трябва да се проследи пътят на парите, пътят на зависимостите в държавата, там ще стигнем до взимането на решението", допълни Дикме.

По думите му хората, гласували за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, виждат, че вотът им е изкривен и предаден.

"Създава се усещането, че основната роля на ПП-ДБ е да "изперат" Бойко Борисов", отново да възцарят Делян Пеевски. Но не трябва да забравяме и Доган, защото той стои много зад това. Аз се възхищавам на Пеевски, спомням си 2001 година - едно невзрачно момче, без бизнес, без нищо, докъде стигна в рамките на 20 години. Ако някой говори за американската мечта, то Пеевски е олицетворение на българската мечта как може човек от нищото да стигне до такива висоти и да управлява държавата", коментира бившият земеделски министър.

Той е категоричен, че никой в държавата не е против това ДПС да участва в управлението, но: "Хората са против по този начин да се участва в управлението.

"Земеделците трябва да протест пред парламента. Меморандумът, който беше подписан, ще реши частично някои въпроси, но глобално може да го реши парламентът с едно единствено решение - отменяне на решението, което е прието. Проблемът не е само със зърното, глобално проблемът е с вноса от Украйна. Така че нека си поправят грешката и да се поучат от Полша, Чехия, Словакия, Румъния. През април месец казах, че България я очаква много тежка криза в земеделието", подчерта Дикме.

Бившият министър поясни, че продукцията на производителите стои в складовете от 2 години.

"Пшеницата не е продадена. В момента нямат пари за сеитба, нямат пари за реализация. Необходими са ясни и конкретни мерки. На земеделците им трябва предвидимост за тяхната работа. Защо никой не говори за мерцедесите и майбасите на украинските земеделци, които са у нас", отсече той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Irina
    Нищо странно няма, то се знае!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари