Меглена Кунева откри младежкото експо в Русе

0

Днес, в Русенски университет „Ангел Кънчев“ беше открито „Иновативно младежко експо“ от зам. министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и Министър на образованието и науката Меглена Кунева.

По време на откриването зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева отправи поздравления към организаторите за предприемчивостта и отдадеността, с която работят. „Изключително наситената с иновативни и интересни събития програма, е гаранция за успеха на форума. Младите хора са важна част от нашето общество, затова трябва да ги насърчаваме, да им помагаме по пътя, който са си избрали и да приветстваме креативни инициативи като тази“, каза зам.-кметът на Община Русе по повод откриването на младежкия форум.

Меглена Кунева заяви, че на страната й трябват хора, които искат да се развиват. „Трябва да дадете всичко от себе си, за да постигнете целите си, а ние ще направим всичко възможно да имате добра среда“ – допълни г-жа Кунева.

На откриването присъстваха още председателят на Съвета на ректорите г-н Любомир Тотев, директор на Дирекция „Висше образование” в Министерството на образованието и науката Мария Фъртунова, зам. областният управител Станимир Станчев, много гости, преподаватели и студенти.

След официалната част на експото участници и гости имаха възможност да разгледат щандовете, да наблюдават демонстрации на експонати и прототипи, както и да се запознаят с историята на РУ, представена в атрактивна изложба по повод 70-годишнината на висшето учебно заведение. Всичко това беше посетено и от министър Кунева, към която се присъедини и зам.-министърът на Икономиката Даниела Везиева.

В ранния следобед, отново в рамките на „Иновативно младежко експо“ се проведе младежки форум на тема „Предизвикателства пред младежката предприемчивост“, а модератор на срещата беше Меглена Кунева.

Говорител и гост на срещата със студенти и преподаватели беше зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, който представи презентация на тема „Русенски университет гарант за конкурентноспособността на града, региона и младежката предприемчивост (финансирани проекти и добри практики)“.

В своята презентация д-р Карапчански представи добри практики в Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, която е своеобразна иновация в структурата на местната власт. Той допълни, че създаването й през 2012 година е знак за предприемчивост, с което се доказват желания за развитие и креативност.

В дебатите се включиха и ученици от МГ „Баба Тонка“, които представиха „Добри практики на ученическа предприемчивост“, студент от СНИЛЕ по електроника – „Добри практики на младежката предприемчивост“, представител на бизнеса – „Образование, професионална реализация и социална отговорност: креативни форми на партньорство между университет и бизнес за растеж и конкурентноспособност“. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари