Медицински сестри излязоха на протест в Деня на здравето

0
Ако исканията им не бъдат изпълнени, ще преминат към стачка
Ако исканията им не бъдат изпълнени, ще преминат към стачка Видео: БНТ

В Международния ден на здравето медицински сестри в Сливен отново излязоха на протест с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд.

Специалистите по здравни грижи искат еднакви стартови възнаграждения, в размер на две минимални работни заплати, почасово заплащане на нощния труд и допълнително възнаграждение за работата в спешно и интензивно отделение. Медицинските сестри искат още да отпадне и търговския статут на болниците.

Това е третия мирен протест на здравните специалисти. Категорични са, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще преминат към ефективни стачни действия.

В своето обръщение към медиците в България за празника здравният министър Кирил Ананиев ги увери, че напълно разбира причините за техните протести, определи техният гняв като "справедлив" и ги увери, че техните стремежи са неговите най-важни задачи.

За професионалния си празник българските медици получиха поздравления и от държавния глава. Румен Радев подчертава, че уменията на лекарите допринасят за възхода и развитието на страната ни, защото здравето на хората е на-голямата ценност за обществото ни.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари