Мъже на високи позиции вземат наркотици, за да се поддържат работоспособни

0
Непрекъснато спада възрастта при децата, използващи дрога
Непрекъснато спада възрастта при децата, използващи дрога

Непрекъснато спада възрастта при децата, използващи дрога, но е важно какво ще се прави след като учениците бъдат подложени на тест

Подлагането на децата на тестове за наркотици е навлизане в личното пространство, заяви пред Би Ти Ви Яна Алексиева от асоциация "Родители" по повод идеята на ГЕРБ децата в 7 клас да бъдат подлагани на такива тестове. Въпросът е какво правим впоследствие с този тест, подлагайки на поредно изпитание доверието на децата и родителите. Защото не е възможно а направиш каквото и да било без знанието на родителите, смята тя.

Има рационално зърно в тази идея и аз я подкрепям, но тя може да бъде опорочена по български, заяви шефката на болница Курило Цветеслава Гълъбова, Въпросът е идеята да се разработи от специалисти при широко обществено обсъждане и да се знае какво се случва, каква е целта и как ще се постъпва. Употребата на наркотици започва в все по-ранна възраст и проблемите са много сериозни. Зачести и употребата на наркотици и сред млади мъже. При нас постъпват хора с високо образование и високи позиции, които вземат наркотици, за да се държат работоспособни.

Тестовете са уринни или чрез слюнка и дават бързо резултат за около 20 мин, стана ясно от репортаж на Би Ти Ви от центъра по наркомании. Тестовете показват също какви точно наркотици са употребени. Според г-жа Радкова, специалист по превенцията дизайнерските наркотици обаче не се улавят с тези тестове.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари