Мъж уби бездомно куче с ритници

1
Кучето успява да се добере до къщичката си с последни сили и малко по -късно издъхва
Кучето успява да се добере до къщичката си с последни сили и малко по -късно издъхва Снимка: БНТ, стоп кадър

Престъплението е извършено на метростанция "Хан Кубрат" в София преди две седмици

След като пребил кучето, мъжът започнал да рита и налага и жената, която от години се грижи за него, предаде БНТ. 

Тя успяла да се размине само със синини по лицето и бедрото. Веднага подала жалба в полицията и в прокуратурата, успяла и да снима извършителя. Още за зверството в репортажа на Карина Караньотова.

"Черничките" - така Боряна наричала двете възрастни кучета, за които се грижи от 10 години. От две години имат и къщички, осигурени от "Екоравновесие". Изключително спокойни и добри животинки.

"Сутрин идвам, защото е лято и слагам вода, вечерта пак за студена вода и храна. Видях че едното е тука, но другото го няма и знам , че като е жега слиза долу и отидох да го викам и в този момент този човек излезе от метрото и започна да я рита с всичка сила и кучето подскача. Викам,отави кучето бе, ще го убиеш. И той се обърна, хвана ме за косата, започна да ме удря и да ме рита", заяви Боряна Солакова.

Боят продължава повече от 10 минути, твърди Боряна, като никой от минувачите не спира да помогне. Жената успява да го снима в профил, за да покаже снимката му в полицията. Вади си и медицинско за синините. Кучето успява да се добере до къщичката си с последни сили и малко по -късно издъхва.

Все още братчето на убитото куче е изключително стресирано и въобще не иска да доближи къщичките.

След като вижда, че кучето е починало от раните си, Боряна решава да пусне жалби в прокуратурата и полицията.

"Най-накрая тези хора, които по жесток начин умишлено убиват животни, трябва да бъдат съдени и е крайно време да влязат по затворите", каза Боряна Солакова.

От пресцентъра на МВР съобщиха за БНТ, че мъжът е установен и вече има образувано досъдебно производство по случая. В момента се извършват няколко експертизи по престъплението. За убийство на куче или друго гръбначно животно присъдата е до 3 годни затвор и глоба до 5000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    плюс-минус
    Съчувствието към хората и животните, прави от хомо сапиенс човек.
  • -5
    3
    ссалЛ
    Браво на коментиращ 1! Аман от кучета! Мислете за хората, стига с тези животни!
  • 6
    2
    Свиреп
    Изрод гнусен! И после мен ме притискате, че пребивам такива уроди! Какво ти е направила животинката бе!
  • -6
    1
    122e
    На запад, САЩ, Канада, Австралия и т.н. няма бездомни кучета. Прибират се и до месец се умъртвяват. Само тук ни тероризират. Който е кадърен се изнася в чужбина. И без това българите скоро ще сме малцинство тук.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари