Мъж, разследван за кражба в Русе, остава окончателно в ареста

2
Миналото лято той задигнал вещи за близо 1700 лева
Миналото лято той задигнал вещи за близо 1700 лева

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди като правилен и законосъобразен първоначалния арест, определен миналата седмица от Районен съд – Русе спрямо С. Т.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност на 17 декември 2018 г. за това, че на 03 август 2018 г. в град Русе, в условията на повторност, в немаловажни случаи, отнел чужди движими вещи - 1брой мобилен телефон марка „Samsung“, модел „Galaxy S9 plus“, 1 брой мъжко портмоне от изкуствена кожа, 3 броя дебитни карти, лична карта и пари в брой за сумата от 350 лева - всичко на обща стойност 1655 лв., от владението на И. Б., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Въззивната инстанция сподели изводите на Районен съд – Русе, според които от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че С. Т. е съпричастен към престъплението, което е с висока степен на обществена опасност и е тежко умишлено по смисъла на закона. Освен това, възстановяването на имуществените вреди на свидетеля И. Б. е станало изключително и само поради намесата на полицейски служител, а не по собствена воля на обвиняемия, а самите парични вещи са на значителна стойност.

Обвиняемият е криминално проявен с множество осъждания, повечето от които за престъпления против собствеността, поради което и настоящият съдебен състав намира, че е налице опасност мъжът да извърши престъпление или да се укрие, за да избегне наказателната репресия спрямо него.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава взетата по отношение на С. Т. мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари