Съдът остави в ареста банкера, присвоил близо половин милион от клиенти

0
Обвиняемият заяви, че няма намерение да се укрие и определи като категорично невярни твърденията, че е имал намерение да напусне страната
Обвиняемият заяви, че няма намерение да се укрие и определи като категорично невярни твърденията, че е имал намерение да напусне страната Снимка: Dunavmost

Обвиняемият заяви, че няма намерение да се укрие и определи като категорично невярни твърденията, че е имал намерение да напусне страната

Софийският градски съд остави в ареста българина, откраднал близо половин милион лева от клиенти. Той беше задържан на 3 август при опит да напусне страната в посока Гърция.

Обвинен е за присвояване на 413 898 лева от клиенти на банката, в която е работил последните 4 години като мениджър бизнес клиенти на постоянен трудов договор, информира БНТ.

Според съда твърденията, че се е готвел да напусне страната и да се укрие в Гърция са необосновани. Наред с това обаче съдът смята, че е възможно да се укрие, защото не живее на постоянния си адрес и също така е възможно да напусне страната. Според съда има и опасност от унищожаване на документи по извършените множество банкови операции - общо 65. Съдът намира за основателно искането на Софийската градска прокуратура и определя мярка "задържане под стража".

По данни на разследването парите са присвоени в периода януари 2022 до края на юни 2023 година от общо шест лица.

Обвиняемият е подписвал фалшиви платежни нареждания и е превеждал парите в банкови сметки, до които има достъп.

Прокуратурата поиска мярка постоянно задържане под стража. Защитата поиска да не бъде уважено искането на прокуратурата за най-тежката мярка и настоя за домашен арест.

Ако бъде признат за виновен, българинът може да бъде осъден на лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години.

Защитата отхвърли тезата на обвинението, че българинът е хванат при опит да напусне България с документи, които искал да укрие.

Според адвоката му прокуратурата се базира на данни от беседи на две свидетелки от полицията с лице, което вече е с повдигнато обвинение.

Когато полицейските служители влизат в дома му обвиняемият си е бил вкъщи без намерение да си подготвя багаж или да пътува, заяви адвокатът. Затова и поиска домашен арест с електронно проследяване.

Обвиняемият заяви, че няма намерение да се укрие и определи като категорично невярни твърденията, че е имал намерение да напусне страната. Обяви, че няма намерение да възпрепятства хода на делото.

Определението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок. Следващото дело е насрочено за 10 август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари