Мъж получи 450 000 долара обезщетение заради нежелано парти в офиса

0
Кевин Бърлинг получил поредица от паник атаки / снимката е илюстративна /
Кевин Бърлинг получил поредица от паник атаки / снимката е илюстративна / Снимка: Shutterstock

Кевин Бърлинг получил поредица от паник атаки

Мъж от американския щат Кентъки получи 450 000 долара обезщетение, след като неговата компания му организирала изненадващо парти за рождения ден, въпреки предупрежденията от негова страна, че това би предизвикало у него стрес и безпокойство.

Ищецът Кевин Бърлинг твърди, че нежеланото празненство по случай рождения му ден в Gravity Diagnostics през 2019 г. му е причинило поредица от паник атаки.

Според заведеното от него съдебно дело компанията го е дискриминирала заради негово увреждане, пише Profit.bg.

От компанията отричат да са направили нещо нередно.

Въпреки молбата на Бърлинг, компанията, която се занимава с тестове за COVID-19, му организирала изненадващо празненство през август 2019 г., което довело до паник атака. Рожденикът бързо напуснал купона и довършил обяда си в своята кола.

В документите по делото се отбелязва, че Бърлинг е "разкритикуван" на среща на следващия ден, на която е обвинен, че е "отнел радостта на своите колеги" и "че е малко момиченце". Напрегнатата среща предизвикала втора паник атака, след което компанията го отпратила у дома на 8 и 9 август, пише BBC.

На 11 август Gravity Diagnostics го уволнили, изтъквайки като причина опасения във връзка с безопасността на работното място. В делото си той твърди, компанията го е дискриминирала заради негово увреждане и че му е отмъстила за това, че искал молбата му да бъде удовлетворена.

След двудневен съдебен процес в края на март съдът му присъжда 450 000 долара обезщетение, в това число 300 000 долара за причинен емоционален стрес и 150 000 долара пропуснати заплати.

Компанията планира да обжалва съдебното решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари