Мъж остави 60 000 пчели да покрият лицето му

1
Индийският пчелар се доверява на насекомите
Индийският пчелар се доверява на насекомите Видео: ARZ News Network

Индийски пчелар се доверява на насекомите, за които се грижи толкова много, че остави 60 000 от тях да покрият лицето му, съобщи в. "Мейл он сънди".

Младежът, известен като Нейчър Ем Ес, е убеден, че пчелите не го възприемат като заплаха. Той им позволява да се струпват по лицето му от 7-годишен, за да впечатлява приятелите си в Керала. Рискът от ужилване не го притеснява, защото мисли, че ако това се случи, вината ще е негова, предава БТА.

Дори опитни пчелари могат да получат опасни алергични реакции от ужилвания. Особено болезнени са те, когато са по устните и клепачите.

Бащата на Нейчър също е пчелар и той го е запознал с жужещите създания. За първи път изпитал какво е да го покрият пчели, когато като дете поставил кралица на ръката си. Работничките й се струпали около нея за 15 минути инстинктивно, за да я защитят. На следващия ден поставил кралицата на главата си и за минути пчелите я покрили изцяло.

Когато работи с пчелите, Нейчър си спомня съвета на баща си - да е спокоен с тях и да ги третира като приятели, да диша дълбоко, да не губи търпение и да не е поддава на страх.

"Първоначално не беше лесно, но никога не съм се чувствал неловко, всъщност се чувствам страхотно - каза 24-годишният младеж. - Проблем, когато са на лицето ми, няма, мога да виждам всичко, дори да ходя малко и да танцувам".

Нейчър притежава рекорда на Гинес за най-дълго време с пчели на главата - четири часа, десет минути и пет секунди.

Заради любовта си към пчелите Нейчър следва апикултура в Бангалор. Сега учи за магистърска степен и се надява да защити и докторат. Това ще му помогне по-добре да се грижи за тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари