Мъж на 29 години и жена на 48 са новите случаи на КОВИД-19 в Русе

0
Две жени на 78-годишна възраст от Русе с положителен PCR тест за коронавирус са починали вчера
Две жени на 78-годишна възраст от Русе с положителен PCR тест за коронавирус са починали вчера

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани два нови случая на коронавирус

Става дума за мъж на 29-годишна възраст и жена на 48 години. И двамата са от гр. Русе, като за момента се намират в добро общо състояние и затова са поставени под домашна изолация. 48-годишната жена работи като социален асистент в дома за стари хора „Възраждане“. Тя е изследвана за COVID-19 още на 22-ри юли, но тогава резултатът от теста ѝ е бил отрицателен. Последното ѝ посещение в социалното заведение е било на 4-ти този месец. Изследването вчера се е наложило по повод оплаквания, типични за коронавирусната инфекция.

За съжаление през вчерашния ден две жени на 78-годишна възраст от Русе с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Едната от тях е от дом за стари хора „Възраждане“. Тя е била хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Необходимо е да бъде отбелязано, че жената е имала редица предшестващи заболявания, сред които сърдечна недостатъчност, хипертония и диабет. Другата починала на 6-ти август жена също е имала множество придружаващи заболявания. Тя е била хоспитализирана в Университетска болница „Медика Русе“. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалите.

Така общо смъртните случаи на хора с коронавирусна инфекция от област Русе станаха осем. Четири от тях са от дома за стари хора „Възраждане“, а останалите четири са съответно при двама мъже на 67 и 79 години от гр. Русе, мъж на 50-годишна възраст от гр. Борово, както и при 78-годишна жена също от гр. Русе, която е починала през вчерашния ден.

Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение стана 92 души, от които 83-ма обитатели и девет души персонал. 29 са настанени в лечебни заведения, като 24 от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 14 души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, други 33 обитатели на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а трима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат електротехникът, една от санитарките, както и 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт.

За последните 24-часа броят на излекуваните се е увеличил с още девет души, което означава, че общо излекувани са 104 души.

Отчитайки новообявените случаи от днес диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 249, като активните случаи са 136. От тях 49 са на болнично лечение, а другите 87 са под домашна изолация.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 205, а за други 7062 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7267.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари