428 са ваксинираните деца в Русенско на възраст между 12 и 18 години

0
348 са със завършен имунизационен цикъл, т.е. са получили две дози от ваксината на „Пфайзер“, а други 80 чакат да им се постави втора доза
348 са със завършен имунизационен цикъл, т.е. са получили две дози от ваксината на „Пфайзер“, а други 80 чакат да им се постави втора доза Снимка: БГНЕС / Архив

Повече оздравели и по-малко заразени с Covid-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско

 Новите случаи на коронавирусна инфекция в областта са 51, а излекуваните са 54.

31 от заболелите през вчерашния ден са от община Русе, деветима от Бяла, по трима от Ветово и Сливо поле, както и по двама от Борово и Иваново. Сред заболелите през вчерашния ден има 11 ученици и едно дете в предучилищна възраст.

През последните 24 часа са починали трима мъже с положителен тест за коронавирус. Активните случаи са 811, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 16 852, а преболедувалите са 14 957.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 14 място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 8.

На болнично лечение към момента в областта се намират 241 души, като 46 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните, но в нетежко здравословно състояние се намира един пациент, който е ваксиниран. Свободните легла са 83, от които интензивните са 15.

До момента в областта са извършени 71 959 имунизации, като повторна доза са получили 36 653 лица. През вчерашния ден са направени 218 имунизации, като 4 от тях са лица между 12 и 18 години. До момента ваксинираните деца в Русенско на възраст между 12 и 18 години са 428, като 348 са завършен имунизационен цикъл, т.е. са получили две дози от ваксината на „Пфайзер“, а други 80 чакат да им се постави втора доза.

Подаденото през вчерашния ден число от РЗИ за общо 12 имунизирани деца се е отнасяло за предходния ден и не е тотална бройка. Объркването се дължи на технически проблем в местната здравна инспекция. Припомняме, че днес от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2.

Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Припомняме, че в Тубдиспансера ежедневно ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в дните сряда и петък имунизации ще могат да се правят и с „Янсен“. Препаратът на „Модерна“ ще бъде достъпен днес и четвъртък. В останалите две лечебни заведения също са осигурено всички налични видове ваксини, като те могат да се прилагат по всяко време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари