Мъж и жена с коронавирус починаха в Русе

3
Област Русе е на 11-то място по заболеваемост в страната
Област Русе е на 11-то място по заболеваемост в страната Снимка: iStock

С един повече за излекуваните отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за изминалите 24 часа.

По данни на Регионалната здравна инспекция за денонощието са установени 56 нови случая на COVID-19, а оздравелите са 57. Най-много са в община Русе – 43. По трима новозаразени има в Две могили и Ценово, по двама в Борово, Бяла и Сливо поле и един във Ветово. Нови случаи няма единствено в община Иваново. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8467, а преболедувалите 7508. Активните случаи са 454. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 157 души, но 33-ма от тях са в реанимация.

За последното денонощие са починали още един мъж и една жена с доказана коронавирусна инфекция. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 505 на възраст между 26 и 98 години. 308 от тях са мъже, 197 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 11-то място по заболеваемост в страната наравно с Велико Търново. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 4.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари