Мъж и жена от Шумен получиха условни присъди за нападение над лекарка

0
Семейството, което души лекарка от спешната помощ в Шумен, докато преглежда детето им, получи условна присъда
Семейството, което души лекарка от спешната помощ в Шумен, докато преглежда детето им, получи условна присъда Снимка: Радио Шумен

Семейството, което души лекарка от спешната помощ в Шумен, докато преглежда детето им, получи условна присъда

Майката е осъдена на 1 година лишаване от свобода с тригодишен срок на изпитание, а бащата - 6 месеца също с тригодишен срок на изпитание. Присъдата, която получиха е максималната, която предвижда законът, предаде БНР

Пред съда майката и бащата на детето заявиха, че разбират за какво са осъдени. Пред разследващите обаче заявили, че съжаляват за извършеното и оправдали афекта си с тежкото състояние на детето. В този ден те били на сватба и детето не се почувствало добре след храната, която консумирало. Семейството работи в Германия. На въпрос ползвали ли са спешната помощ там и по същия начин ли са реагирали, те не отговориха.

Ивайло Тошев, адвокат на осъденото семейство заяви: "Това е момент на афект, видели са, че детето не е добре. Явно им се е сторила реакцията на лекарката неадекватна и са си позволили да извършат престъпленията, за които бяха осъдени днес."

Според районния прокурор Любомир Георгиев, въпреки че е сключено споразумение, наказанието е максималното според закона. "Такова престъпление е с достатъчно висока степен на обществена опасност и искам да заявя, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна в такива случаи."

В резултат на престъплението, пострадалата лекарка е със средна телесна повреда и временно разстройство на здравето, съобщи съдията по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари