Мая Манолова : Управлението претърпя провал в социалната сфера

0
НОИ са ощетили милион и половина пенсионери
НОИ са ощетили милион и половина пенсионери

Като пълен провал определи социалната политика на правителството Мая Манолова от „Изправи се БГ“

„В деня на 100-те дни на правителството искам да кажа, че управлението претърпя провал в социалната сфера, защото не защити най-уязвимите и партията на Корнелия Нинова си затвори очите, за да се извърши този чудовищен акт срещу пенсионерите", заяви Манолова пред журналисти.

Тя внесе в Административния съд в Пловдив делото на пенсионирана учителка, ощетена от преизчислението на пенсиите миналата година

По думите ѝ социалното министерство и НОИ са ощетили милион и половина възрастни хора, като въпреки ясните текстове на закона в размера на пенсиите не е включен пълния размер на увеличенията за 2017, 2018 и 2019 г.

„По този начин се спестяват 30 милиона лева месечно от пенсионерите", заяви Манoлова и обясни, че от движението безплаtно ще представляват в съда над 100 от тях.

В конкретния случаи пловдивчанката Цветанка Христозова е получила с 40 лева по-малко, но смята, че проблемът е принципен, а не касае толкова сумата. "

Надявам се, че ще се намерят административни съдии, които да приложат правилно закона. Налично е съобразяването с властта, но смятам, че ще има хора, които ще съдят по справедливост", коментира още Манолова.

Тя посочи, че е готова да участва в нов проект с бившия военен министър и служебен премиер Стефан Янев, който да отговори на исканията на хората и да бъде социална алтернатива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Читател
    Ходила си много пъти,знаеш пътя за Банкя,почукай може да ти се отвори.Чудиш се,защо хората не те вземан на сериозно,защо партиите те отбягват! Направи си едно кафе,остани сама със себе си,за да разбереш,колко слаломи си правила и продължаваш да слаломираш.
  • 3
    2
    Недоумяващ
    А ти Майче,какво претърпя,че не си във власта?А колко многооо ти се иска!
  • 2
    1
    русенец
    Управлението през последните 30 години се провали във всичко. Мая, като видна политическа проститутка и ти беше в това управление.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари