Мая Манолова: Протестният вот в София победи

0
Кандидатът за кмет на столицата заяви, че е получила много обиди от премиера Борисов.
Кандидатът за кмет на столицата заяви, че е получила много обиди от премиера Борисов. Видео: bTV

Кандидатът за кмет на столицата заяви, че е получила много обиди от премиера Борисов.

Протестният вот в София победи – 2/3 гласуваха за промяната. Така коментира изборните резултати на първи тур в столицата кандидатът за кмет Мая Манолова, която тази неделя ще се яви на балотаж срещу Йорданка Фандъков, предаде bTV.

„За мен е важен резултатът, който ще се получи на трети. Необходим ми е един глас повече от тези на г-жа Фандъкова, за да преборим модела, който ни управлява вече 14 години – източването на публичен ресурс, приятелските кръгове, мръсния въздух, задръстванията”, каза Манолова.

Тя заяви, че няма да търси подкрепа за втория тур от другите партии, а ще разчита на гражданите.

„Бях заявила, че ако не стигна до балотаж ще гласувам за Игнатов или Бонев. Кандидатите на промяната имат нужда от подкрепа и съм готова да им я дам. Вчера призовах хората, които са гласували за мен да гласуват за кандидатите на промяната – за всеки един, който стои срещу кандидат на ГЕРБ”, посочи Манолова.

По думите ѝ протоколи от изборните секции показват манипулация на вота. Тя даде пример с кварталите „Слатина”, „Христо Ботев”, „Люлин”, „Филиповци” и „Красна поляна”, където Йорданка Фандъкова убедително води, а за другите кандидати няма никакви гласове.

„Г-жа Фандъкова е пълен хегемон с над 90% от гласовете в много секции. Любопитно е, ако двете отидем в някой от тези квартали те дали ще разпознаят кандидата, за когото са гласували”, допълни тя.

Мая Манолова посочи, че многократно е била обиждана по време на предизборната кампания от премиера Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари