Мая Манолова: Кандидатурите на десницата за кмет на София са резервите на Борисов

0
Ако Борисов издигне свой кандидат, тогава тези двамата ще се бият за сърцето му, заяви лидерът на "Изправи се, България"
Ако Борисов издигне свой кандидат, тогава тези двамата ще се бият за сърцето му, заяви лидерът на "Изправи се, България" Снимка: Фейсбук

Ако Борисов издигне свой кандидат, тогава тези двамата ще се бият за сърцето му, заяви лидерът на "Изправи се, България"

"Левицата" ще каже кой е кандидатът ѝ за кмет на София в сряда.

"Виждаме на терена две кандидатури, които са "уж" излъчени от десницата, но всъщност те са резервите на Бойко Борисов. И зад Терзиев, и зад Вили Лилков се вижда Борисов. Сянката му тегне и върху двете кандидатури. На Терзиев, защото партиите, които го издигат и го подкрепят са в "сглобка" на национално ниво с ГЕРБ, а Вили Лилков е кандидатура, която Борисов пласира, за да раздели десните гласове", каза лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Тя е убедена, че нито един от двамата предложени кандидати не би казал дума за "кражби" в Столичната община. "След като Борисов има двама резервни играчи, които да тичат по терена, и след като вижда основните си конкуренти в краката си, може спокойно да не вдига кандидатура. Ако той издигне свой кандидат, тогава тези двамата ще се бият за сърцето на Борисов", смята Манолова.

По нейни думи София има нужда от "силна, обединена лява кандидатура". "Вече имаме предложение за силна кандидатура, човек, който е активен участник в протестите. Няма да съм аз, имаме друг силен кандидат, който първо коректно ще предложим на партиите от "Левицата", защото "Изправи се, България" е част от нея, след което ще настояваме да бъде предложен на останалите леви партии. Той трябва да бъде излъчен след състезание, публичен дебат", каза Манолова.

Според нея дебатите трябва да бъдат публични.

"Трябва да е силен човек, който да води тази битка, имаме такъв човек. Това ще бъде стимул за останалите леви партии да направят своето решение. Трябва личност, която да поведе битка срещу модела в София, срещу кражбите, срещу безобразията, срещу модела на ГЕРБ", допълни лидерът на "Изправи се, България".

Мая Манолова коментира и темата за конституционните промени и съдебната реформа. "Съдебната реформа приключи с махането на Гешев и с инсталирането на Сарафов, сега всички усилия са насочени към това да удължат живота като изпълняващ длъжността главен прокурор на Сарафов, да забавят максимално избора на нов ВСС и статуквото да продължи да управлява в съдебната власт", коментира тя.

По думите ѝ сериозното отношение би било, ако вече имаше конституционен проект, около който да се събира конституционно мнозинство.

"Вместо това ние виждаме поправки на поправките в Закона за съдебната власт. Борисов и Пеевски диктуват посоката на промените, а тя е, че такива няма да има", смята Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари