Мая Манолова: Четири от приоритетите на Пламен Николов са и наши

0
Ще вземем крайно решение след като видим предложението за персонален състав на правителството
Ще вземем крайно решение след като видим предложението за персонален състав на правителството Снимка: БНТ

Ще вземем крайно решение след като видим предложението за персонален състав на правителството

"Изразявам задоволство, че четири от приоритетите, които Пламен Николов обяви, съвпадат с тези на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Това заяви Мая Манолова, предаде БГНЕС.

Пламен Николов от ИТН получи мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев. След връчването му в отговор на въпрос на БГНЕС какви ще бъдат неговите приоритети, Николов изброи: 1. Планът за възстановяване и развитие; 2. Преизчисляване на пенсиите; 3. Правосъдна реформа; 4. Подготовка за възможна нова вълна на пандемията от коронавирус; 5. Мажоритарен вот.

Манолова оценява положително изказването на Тошко Йорданов, че подкрепата от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Демократична България“ е важна за ИТН, защото такова е очакването на българските граждани.

Очакването на хората от протестите е да има правителство на промяната, а не на подмяната. Ще изчакаме следващата седмица срещите, които ще проведе кандидатът за премиер с парламентарните групи. Ще искаме да чуем неговите ангажименти за сроковете, в които трябва да се случи съдебната реформа, за начина, по който ще се преизчислят пенсиите, за социалната политика и др“, каза тя.

Мая Манолова подчерта, че те ще вземат своето крайно решение след като видят предложението за персонален състав на правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук