Математическата гимназия в Русе приема осмокласниците с най-висок бал в областта

1
Записването на приетите ученици на втори етап на класиране е до 22 юли 2021 година в училището, в което е приет кандидата
Записването на приетите ученици на втори етап на класиране е до 22 юли 2021 година в училището, в което е приет кандидата Снимка: Dunavmost, архив

Математическата гимназия е училището, в което са приети осмокласници с най-висок бал в областта

Това показва справка за минималния и максималния бал по паралелки от първия етап на класиране в Русенско, пише БРЯГ. Днес бяха обявиха списъците с класираните ученици на първия етап.

Най-високият бал от 498.25 точки е отчетен в приема в паралелката по Математически науки. В тази паралелка най-ниският бал е 428.75.

Следващият по успех бал от 495.25 е записан в паралелката по Природни науки. В нея най-ниският успех е 417.5 точки.

Третата по отличници паралелка отново е в МГ „Баба Тонка“. В нея ще се обучават деца за Софтуерни и хардуерни науки. Най-високият успех е 494.5 точки, а най-ниският – 431.

Паралелката за изучаване на чужди езици в СУПНЕ "Фридрих Шилер" записва четвъртият по големина бал в областта - 482.5 точки. След нея се класира СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ", паралелка за изучване на руски език с максимален бал 479.5 точки. АЕГ "Гео Милев" се класира на шесто място с бал от 476 точки.

Максималният бал на приетите в ПГ по транспорт в РУСЕ е най-ниският в областта – 169 точки. В ПГПТ "Атанас Ц. Буров" пък е записан най-ниският бал от всички седмокласници – 30 точки, за паралелка Машини и съоръжения за заваряване.

Записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаването на заявление за участие във втори етап на класиране е до 16 юли 2021 година. Записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаването на заявление за участие във втори етап на класиране е до 16 юли 2021 година. Учениците, приети по първо желание, задължително се записват в училището, в което са приети в срок до 16 юли 2021 година. В противен случай губят мястото си и ще могат да участват само в третия етап на класиране за обявените свободни места. Учениците, приети по второ и следващо желание в срок до до 16 юли 2021 г. имат следните възможности: да се запишат в училището, в което са приети или да подадат заявление за участие във втори етап на класиране.

Обявяването на списъците с приетите на втори етап на класиране е до 20 юли 2021 година включително на електронната страница на МОН https://priem.mon.bg/ и на сайта на РУО – Русе.

Записването на приетите ученици на втори етап на класиране е до 22 юли 2021 година в училището, в което е приет кандидата. Обявяването на записалите се ученици и на броя на свободните места след втори етап на класиране е на 23 юли 2021 година на страницата на РУО - Русе. Документите за участие в трети етап на класиране ще се подават от 26 до 27 юли 2021 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари