Отличниците на Русе искат да учат в ПМГ „Баба Тонка“

1
ПМГ „Баба Тонка“ е лидер с най-висок минимален бал, с който се приемат учениците след 7-ми клас
ПМГ „Баба Тонка“ е лидер с най-висок минимален бал, с който се приемат учениците след 7-ми клас

ПМГ „Баба Тонка“ е лидер с най-висок минимален бал, с който се приемат учениците след 7-ми клас, стана ясно от обявените вчера резултати от първото класиране, които бяха оповестени от регионалното управление по образованието.

С най-много точки - 492,5 – са влезлите в специализирания профил „математически“, а последното прието дете там е имало 354,75 точки (от 500 възможни) и ще учи в профил „Софтуерни и хардуерни науки“, пише briagnews.bg

На второ място е Английската гимназия „Гео Милев“, където най-високият бал е 477. Следва СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ с бал 468 точки за ученик, записан в профил „Чужди езици- Английски език“. На четвърто място се нарежда СУПНЕ „Фридрих Шилер“ с максимален бал 437 за профил „Чужди езици, разширено изучаване на немски език“. На пето място застава ПГИУ „Елиас Канети“ с максимален бал 423 за профил „Икономика и мениджмънт“, а на шесто място е  СУ „Васил Левски“ с максимален бал 404,5 за профил „Математически с изучаване на английски език“.

Утре е крайният срок за записване на учениците в училищата, в които са класирани. Ако някой желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран на първо класиране също до края на юни. Тези ученици, които в първия етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране. Второто класиране излиза до 4 юли. Ако ученикът не е доволен от приема си и на второ класиране, той може да участва в третото, като в този случай се налага да пренареди желанията си съобразно незаетите места в гимназиите.

Резултатите от трето класиране трябва да бъдат обявени до 17 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари