Масово нарушаване на карантината в Буковлък

1
Кметът на селото алармира, че стотици са завърналите се от чужбина, но само четирима са под карантина
Кметът на селото алармира, че стотици са завърналите се от чужбина, но само четирима са под карантина

Кметът на плевенското село предупреждава и за ръст на битовата престъпност

Масово нарушаване на карантината в Буковлък. Кметът на голямото плевенско село алармира, че стотици са завърналите се от чужбина там, но само четирима официално са под карантина. Росен Русанов, познат като кмета-шериф, предупреждава за ръст на битовата престъпност, с която и той не би могъл да се справи, предава NOVA.

„В Буковлък официално има седем души под карантина. От чужбина обаче се прибраха много хора и продължават да идват. Контролът по границите и митниците е занижен и явно връзката е прекъсната някъде. Нещата не се случват. Притесненията са сериозни. Вирусът ще мине. Опасявам се, че битовата престъпност ще се повиши, особено в малките населени места”, каза Русанов.

Кметът на Буковлък има съмнения, че в селото е починала жена с коронавирус.

„Имам такива притеснения. Вчера три часа съм се занимавал с този случай. Жената е била сърдечноболна, лежала е в болница. Установяват, че имат възпаление в белите дробове, вероятно да не компрометират болницата”, посочи Русанов.

„Жената е с множество сърдечни и белодробни проблеми. Многократно е подлагана на поддържащо лечение в болниците. Причината за смъртта ѝ е най-вероятно сърдечен проблем, свързан със сърдечна и белодробна недостатъчност. Наложили сме карантина на сина и на снахата на починалата. Карантината е до излизане на резултатите от взети проби”, посочи гл. инспектор Николай Недков от РЗИ - Плевен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари