Пандемия на село - един необикновен кмет разказва за карантината в Буковлък

6
Патрулирането с неговата "Лада" показа какви са тревогите на местните за открадната брадва в условията на извънредно положение
Патрулирането с неговата "Лада" показа какви са тревогите на местните за открадната брадва в условията на извънредно положение Видео: NOVA

Как живеят под карантина и при извънредни мерки хората на село, защото както казва селският кмет - България не е София.

Разказва екипът на предаването „Ничия земя" по NOVA.

Жителите там се страхуват повече от извънземни и земетресения, отколкото от коронавирус. Това е едно обикновено село с един необикновен кмет, който е с работно време 24/7.

"Правилата са хубаво нещо, но те трябва да се налагат със строга ръка. Ние не разбираме от дума. Мерките трябваше да бъдат дори по-строги", казва кметът на село Буковлък Росен Русанов.

"Кметът на едно такова място има правомощия, като на полицай. Използват се физическа сила и помощни средства в зависимост от обстоятелствата. Имаше време, когато мъжете бяха железни, а корабите дървени. Сега корабите са железни, а мъжете дървени", добавя той.

Патрулирането с неговата "Лада" показа какви са тревогите на местните за открадната брадва в условията на извънредно положение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари