Мартин Карбовски: Нацията не избра българи в българския парламент

3
Един политик не би трябвало да има чекмедже и това би трябвало да се разследва. Това е дневният ред!
Един политик не би трябвало да има чекмедже и това би трябвало да се разследва. Това е дневният ред!

Един политик не би трябвало да има чекмедже и това би трябвало да се разследва. Това е дневният ред!

"От това, което виждаме, никой не иска правителство. Ако искаха правителство, щяха да предложат програми и да се опитат да се обединят".

Това каза журналистът Мартин Карбовски в предаването "Хоризонт за вас" по БНР.

Според него казусите дали да бъде поканена руската посланичка Елеонора Митрофанова на откриването на 48-ото Народно събрание и дали да бъде поканен украинският президент Володимир Зеленски да направи видеообръщение към българския парламент показват "старата отвратителна приказка за подмазването на големия брат".

"Не мога да разбера как в рамките на 30 години да се повтаря все една и съща приказка, но все в по-нецензурен и порно вариант. ... Президентът е дипломатичен, но аз искам да преведа думите му на хората и да се запитаме има ли въобще българи в парламента. По начина, по който започва това Народно събрание, ако гледаме обективно, ще видите, че в парламента сме избрали хора, които не са българи. ... Нацията не избра българи в българския парламент".

"Ако това идва от "Козяк" (улицата, на която се намира посолството на САЩ в София - б.р.), някой трябва да отиде да каже на американците нещо пацифистко, да не ни вкарват във войната, да не ни вкарват в такъв скандал с мечката, която спи през една граница. Защо трябва ние, малките, да ритаме мечката. Някой може да го тълкува като обявяване на война, особено в контекста на взривяването на Кримския мост".

Мартин Карбовски попита: "Евро-атлантизмът представлява ли идеята да казваш кой да идва и кой да не идва в парламента, а в същото време да не си дал обяснение за чекмеджето? Един политик не би трябвало да има чекмедже и това би трябвало да се разследва. Това е дневният ред!".

Според него Бойко Борисов е избрал "ястребите" Росен Плевнелиев и Соломон Паси в преговорния екип за съставяне на правителство, "за да избегне отговорността, ако се събере правителство и ни въвлече във война, той да каже, че те така са се разбрали".

Интервюто на Даниела Големинова с Мартин Карбовски в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    klaasen
    сащ е агресор! България трябва да заклейми сащ за терористична страна за хвърлените атомни бомби в Япония!
  • 6
    2
    daskal
    Разбира се, че ще избере рублите! Няма да избере необезпечения сащнически $! България трябва да скъса дипломацията със сащ!
  • -2
    1
    4000
    А ти избра рублите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари