Мартин Димитров: Инфлацията ще бъде по-ниска тази година

0
Според икономиста, може би служебният кабинет си прави сметката по заобиколен начин през Турция да внася руски газ
Според икономиста, може би служебният кабинет си прави сметката по заобиколен начин през Турция да внася руски газ Видео: NOVA

Според икономиста, може би служебният кабинет си прави сметката по заобиколен начин през Турция да внася руски газ

Има много фактори, които сочат, че инфлацията през 2023 г. ще бъде по-ниска. Забавянето на растежа на големите икономика в ЕС ще доведе до по-ниско търсене, а това - до по-ниски цени на ресурси. Тенденцията е към спад от днешна гледна точка, процентите са трудно прогнозируеми. Това каза за "Твоят ден" по NOVA икономистът и депутат от ДБ Мартин Димитров.

По думите му връщането на плащане с друга валута за руски газ е отчаян ход. "Енергетиката е по-волатилен сектор. Това, че ще разчитаме на доставки на природен газ през Александруполис, ще даде допълнителна сигурност. Ако служебният кабинет си прави сметката по заобиколен начин през Турция да внася руски газ, ще бъде голяма грешка и ще ги хванем. В сегашната конкуретна среда има по-добри варианти за България", смята той.

Според него с най-висока инфлация в ЕС е Унгария - 23%. "Мерките ни трябва да бъдат към сектор "Енергетика", но само компаниите в нужда да са компенсирани", призова Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Лъжец Димитроф
    хахахахах С тези му приказки цели да баламоса ЕС лидерите, че сме готови за евро! А след еврото инфлацията ще се върне на познатите нива след деноминацията, а?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари