Марш „Свобода за конопа“ под прозореца на Цацаров

0
Марш „Свобода за конопа“ на 24-ти април пред Съдебната палата в София ще събере бунтарите у нас
Марш „Свобода за конопа“ на 24-ти април пред Съдебната палата в София ще събере бунтарите у нас

Марш „Свобода за конопа“ на 24-ти април пред Съдебната палата в София ще събере бунтарите у нас, които искат декриминализиране на употребата на марихуана.

Събитието се организира от четири организации, сред които Българска асоциация за индустриален коноп /БАИК/ и Пациентско сдружение „Рестарт“.

Събитието определено се очертава да бъде доста масово, участие в марша са заявили над 2200 души, пише TNS.bg

В „протеста на протестърите“, както е обявен маршът за конопа, се очаква да се включат млади хора, пациенти, известни личности и общественици. Исканията на борещите се за легализация на конопа у нас са:

1. Да се разреши употребата на коноп за медицински цели.

2. Да се декриминализира притежанието и култивирането на коноп за лична употреба.

3. Да се разреши и регламентира отглеждането и преработката на всички продукти от индустриален коноп (семе, влакна, дървесина, цветна и листна маса, био-маса и корени).

Не желаем повече хората да гаснат в адски мъки и болежки, защото държавата им отказва лечението, което може да ги избави от тях. Не желаем повече хора да гаснат по затворите за по една цигара трева. Не желаем държавата да спира най-бързо развиващия се бизнес в света. Бизнес, в който България е била регионален лидер преди само 100 години“, категорични са организаторите на протестния марш.

Едновременно с това обаче България се нареди сред страните с най-висок процент от 15-годишните тийнейджъри, пушили марихуана. Другите държави, които заемат челни места в класацията, са: Франция, Канада, Италия и Швейцария.

Това показва изследване на Световната здравна организация (СЗО). Страната ни е на първо място и по брой тийнейджъри, които редовно пият алкохол.

Източник: TNS.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари