Мародери посегнаха на опустошените къмпинги

2
Дебнат за отнесени от водата вещи и превозни средства
Дебнат за отнесени от водата вещи и превозни средства Снимка: Иван Любенов / Фейсбук

Охраняват се зоните с унищожена собственост

Докато хората разчистват щетите от потопа край Царево, мародери дебнат за отнесени от водата вещи и превозни средства. Вече има подадени сигнали и в полицията.

Различни структури на МВР работят на територията на Царево след потопа. Голяма част от служителите на реда следят за евентуални мародери. Охраняват се зоните с унищожена собственост. Два екипа на жандармерията обхождат районите около Лозенец, къмпингите "Оазис" и "Арапя". Най-уязвими се оказват къмпингите, защото са на открити пространства, няма осветление, а вещите на хората са на пясъка, информира БНТ.

Множество строителни материали и уреди са разпилени край къмпинг "Арапя". Това привлича и мародерите, които нощем обикалят засегнатите райони.

"Да, чухме за такива сигнали и има такива хора и ги изгонваме", каза Румен Радев, служител на къмпинг "Арапя".

За това и полицията е предприела мерки. Униформени обхождат къмпингите и охраняват потопените имоти. Има и КПП-та, където проверяват преминаващите автомобили за съмнителни лица.

"В районно управление Царево е регистриран един сигнал за мародери. Открадната е надуваема лодка с три жилетки от плаж Бутамята. Имаме екипи на полицията в най-засегнатите райони точно с превантивна цел срещу мародери", посочи Петър Янчев, началник отдел "Охранителна полиция" – Царево.

Някои от караваните, чиито врати са избити от силата на водата, остават отключени, но хората са се примирили с това, че ще има недоброжелатели. Някои виждат в бедствието възможност за бизнес.

"Идваха да търсят потопени коли да ги изкупят за скрап. Казах, че нямам такива коли. Всеки си търси да изкара някой лев", каза Мико Йожев.

Полицията помага и с охраната на срутените пътища и помага за регулирането на трафика през обходните маршрути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    ...
    Да посегнеш на английска каравана с изгнил под за 200-300 паундЯ, трябва да си наистина много голям мародер.
  • 2
    1
    за мародерите
    бърз разтрел на място.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари