Мародери плъзнаха в Царево

0
Краде се техника от залетите ниви, има набези и по къмпингите
Краде се техника от залетите ниви, има набези и по къмпингите Снимка: БТА

Краде се техника от залетите ниви, има набези и по къмпингите

След водното бедствие в Царево, местните хора се оплакват, че в общината са плъзнали мародери. Краде се техника от залетите ниви, има набези и по къмпингите. От полицията в града уверяват, че патрули на жандармерията обхождат засегнатите райони, за да спрат кражбите, предава Bulgaria On Air.

"Големи са щетите - пипер, диня, пъпеши, зеле… Водата се отдръпва и идват мародерите", оплаква се селскостопанският производител Божидар Киров.

Земеделецът пише пост в социалните мрежи, огорчен от липсата на човечност след трагедията.

"Както си и мислех, мародерите не спят! Докато няколко дена се занимавах да извадя трактора от реката, някой се е погрижил да нямам подобни ангажименти с една от поливните ми помпи. На фона на общите загуби, а и на човешки животи, мародерството е едно от най-отвратителните престъпления, което трябва да се преследва и наказва с цялата строгост на закона", е позицията на Киров.

"Не става въпрос за някакви материални щети, не е измеримо материалното, чисто морално това е отвратителен акт", подчертава земеделецът.

От мародери се оплакват и в пострадалите от наводнението къмпинги. Крадат се предимно уреди от караваните. От полицията в Царево уверяват, че откликват на всеки сигнал за кражби в засегнатите райони. Патрули на националната полиция и жандармерията извършват обходи в къмпингите Арапя, Лозенец и Оазис с цел да се избегнат набези от крадци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Народна Милиция
    Нали знаете за мародерство в условията на война или криза както е случая в следствие на природно бедствие? Стрелба и откриване на огън с огнестрелно оръжие зачислено на охраняващите.В определени случаи и без предупреждение.Редноне да се обяви извънредно положение за района с цел контрол на ситуацията и излизане от нея.Нещо ли казах което е неизяестно? Мародерите са късметлии и истински щастливи с такова управление.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари