Маргарита Михнева показа в ефир споразумението с Митьо Очите

0

Споразумението е бягство от наказанието, каза разследващата журналистка и показа в ефир  документа от съда, с който несебърският бос отива през 2008 г. зад решетките за 4 години

Политически чадър над Митьо Очите няма, но има следователи, прокурори и съдии, които го покровителстват. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ разследващата журналистка и ТВ водеща Маргарита Михнева.

В ефир тя показа споразумението с Митьо Очите и попита защо то не е публикувано в сайта на бургаския Окръжен съд.

„Главният прокурор отиде в Бургас, за да може да изчисти скандала след стрелбата в Слънчев бряг и да отговори на три основни въпроса. Първият е това махленска свада ли е? Не е, естествено. Както се изрази Цацаров, това е спор за преразпределение на наркотици и таксита. Вторият въпрос бе затова дали има политически чадър над Митьо Очите. Няма, но прокурори и следователи са му съдействали. Представяте ли си 16 години държавата да се бори с него и той все да я надвива. Някой трябва да му е помагал“, заяви Михнева.

Има някой, който го покровителства, прекъсна я водещият Антон Хекимян.

„И този някой не са неговите авери, които са с основно образование, а са следователи, прокурори, полицаи. Големият проблем е свързан с темата за наказанието. Запознах се с казуса през 2000 г., когато Бойко Борисов направи Свилен Михайлов полицай на годината, защото разкри първото поръчково убийство в България. Тогава той започна да се занимава с Митьо Очите. Благодарение на Свилен разбрах много неща за несебърския бос. През 2007 г. бяха привлечени като обвиняеми 17 души. Няколко месеца след това 12 от тях поискаха споразумение с прокуратурата“, разказва Маргарита Михнева.

Тя припомни, че прокурор по делото е Светлозар Костов.

„Чудя се защо решението на присъдата не е качено на сайта на Бургаския окръжен съд. Адвокат на Митьо Очите е Илиян Василев. Тогава Бойко Борисов разказа виц, в който се споменава името на  Осама бен Ладен. Терористът решил да се предаде на американския президент при условие, че Василев му е адвокат. Юристът обаче отговаря, че ако МВР разследва обвинението срещу Осама, то той няма нужда от адвокат. В тази словесна престрелка се крие цялата истина за делото срещу Митьо Очите“, коментира Михнева.

Според нея, споразумението е бягство от наказанието.

„Дясната ръка на Митьо Очите е Янко Поморийския. Адвокат му е Румяна Ченалова.

През 2008 г. Светлозар Костов определя присъдата като безпрецедентен и добър юридически акт и казва, че нито Бургас, нито Митьо Очите ще са същите след 4 години. За него това е победа, посвещава я на бургазлии. Какво каза обаче главният прокурор през 2016-та? След излизането от затвора, Митьо Очите си възстановява структурите. Може ли през 2008-ма Костов да говори за победа, а през 2016-та Цацаров да го опровергава?“, попита журналистката.

„Може ли тартор на група, който се признава за виновен, да бъде наказан само с 4 години?

Светлозар Костов много добре е знаел, че споразумението е бягство от наказанието. Митьо Очите 16 години върти държавата на пръста си. Нека главният прокурор сега да каже какво е миналото на

Светлозар Костов! Кой го доведе в София, за да е прокурор по делото „Октопод“? Кой доведе и Ченалова в столицата от адвокат на Митьо Очите, да е съдия по същото дело? Не е Пеевски. Цветан Цветанов ги избра“, заяви Михнева.

„През 2000 г. имах среща с Христо Фотев. Тогава се срещнах с него за интервю, защото неговият издател Иво Пашалийски бе убит жестоко. Поетът ми подари книга и тогава видях, че тя е спонсорирана от „Мултигруп“. Горкият Фотев! Има две присъди – едната е на Митьо Очите, а другата – на гения за неплатени телефонни сметки. Бургаският поет не сключи споразумение. Той не се жалваше, а умря в мизерия“, каза още Маргарита Михнева.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари