Манол Генов: Много съмнително е бързото решение на прокурорската колегия да назначи Сарафов

0
Комисията по имунитетите е Другарски съд вътре в парламента, смята депутатът от БСП
Комисията по имунитетите е Другарски съд вътре в парламента, смята депутатът от БСП Видео: NOVA

Комисията по имунитетите е Другарски съд вътре в парламента, смята депутатът от БСП

Причините за войната в съдебната система са много. Два календарни дни трябваха на президента да издаде указа за освобождаване на Гешев. Много съмнително изглежда бързото решение на прокурорската колегия на ВСС да назначи Сарафов, още преди да е обнародван указът. Това каза за "Офанзива" по NOVA депутатът от БСП Манол Генов.

"Не знам цялата мотивация на ВСС да освободи Гешев. Конституцията трябва да бъде променена в частта за съдебната власт, но не разбирам защо се бърза толкова. Има намерения за подмяна на Конституцията, няма много юристи, които са депутати. Трябва да има сериозен дебат. Правомощията на главния прокурор трябва да бъдат ограничени", коментира Генов.

По думите му ако Сарафов направи проверка на работата на прокуратурата, ще излезе наяве какво е свършено. "Не е работа на политиците да се месят в съдебната власт. Това не се случва в нормална държава. Трябва да има разделение на властите и ненамеса, за да има взаимен контрол. Комисията по имунитетите е Другарски съд вътре в парламента. Защо да участваме? Какво би установила тя? Че Кирил Петков не е имал канадско гражданство? За нас е абсолютно излишно да има такава комисия, депутатът трябва да се откаже от имунитета си, когато му бъде поискан", смята той.

Генов даде пример с казуса, когато се е заговорило, че ще бъде свален неговият имунитет, а той се е отказал от него. "Исках да се види, че имаше скалъпени обвинения и разследвания. Искането за имунитета ми беше за нарушение на политическите права на гражданите, трябваше да минат 4 години докато бъда оправдан. Политическите набези на прокуратурата доста я дискредитират пред обществото", заяви депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари