Мани се превърна в пързалка за русенските малчугани

2
Мамутът е направен по подобие на мамута Мани от анимационния филм „Ледена епоха“, но и с намек за макета на мамут в Екомузея в Русе
Мамутът е направен по подобие на мамута Мани от анимационния филм „Ледена епоха“, но и с намек за макета на мамут в Екомузея в Русе Видео: БГНЕС

Огромен мамут, изработен от натрупания сняг в центъра на Русе, се превърна в пързалка за децата.

Фигурата, дело на скулптора Даниел Кънчев и неговите ученици по строителство и архитектура, е част от Ледения фестивал, който започна в средата на декември и ще продължи до 14 февруари, съобщи  БГНЕС.

Мамутът е направен по подобие на мамута Мани от анимационния филм „Ледена епоха“, но и с намек за макета на мамут в Екомузея в Русе, който се превърна в символ на туризма в града.

С помощта на снегорин бяха направени пързалки на мястото на бивните му.

За децата имаше още едно забавление - работилничка на Елза и Анна от „Замръзналото кралство“, където с помощта на родителите си изработваха бижута и украшения с елементи от приказната история.

На огромен интерес се радва и експозицията от ледени фигури. От откриването досега фигурите на тема „Замръзналото кралство“ са разгледани от над 10 000 души. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари