Малката Рижа ще празнува рождения си ден в пандиза

0
Симеон Стоянчов остава в ареста, защото бил "гневлив"
Симеон Стоянчов остава в ареста, защото бил "гневлив" Снимка: БГНЕС / Архив

Заради кражбата на мотор, бургаският кримигерой Симеон Стоянчов – Малката Рижа остава в ареста.

Там той ще прекара и рождения си ден.

Магистратите от Районния съд в Бургас потвърдиха мярката му “задържане под стража” с мотив, че по делото е постъпила комплексна съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза, според която на Симеон са присъщи „гневливост, повишена импулсивност, склонност към заяждане и кавги, прояви на агресия, иницииране на конфликти, в които последният се явява провокираща страна“, предава Труд. Описано е, че се касае за личност, предразположена към импулсивност в решенията и действията си и склонна да извършва крайни необмислени постъпки“.

Според съда, настоящото досъдебно производство е във финалната фаза на своето развитие. Прокуратурата извършва ритмични действия по делото, което оспорва възражението на защитата на обвиняемия. Симеон Стоянчов е лице с трайно установена престъпна склонност да нарушава обществени отношения спрямо телесната неприкосновеност или спрямо имуществото.

Срещу обвиняемия са образувани две нови досъдебни производства по време на престоя му в затвора – едното за причиняване на средна телесна повреда, другото за унищожаване и повреждане. В първия случай той е наранил с лъжица езика на друг затворник и после се е наложило да го шият. При втория случай разбил врата.

Заради всичко това, съдът прецени, че обвиняемият може да се укрие или да извърши престъпление и го остави зад решетките.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари