Македонски комици „горят” български паспорт в тв шоу

1
Забавен скеч на северномакедонската телевизия Канал 5 прави опит да разчупи напрежението между двете държави
Забавен скеч на северномакедонската телевизия Канал 5 прави опит да разчупи напрежението между двете държави

Забавен скеч на северномакедонската телевизия Канал 5 прави опит да разчупи напрежението между двете държави, което ескалира след ветото на България за приемане на западните ни съседи в ЕС.

В шега на тв шоуто "Зевзекмания" северномакедонски международен шофьор отива в тамошното МВР и заявява, че иска да върне българския си паспорт, с който пътува из Европа от 10 години и изкарва добри пари, пише Dnes.bg. 

"Откакто се появи проблемът със София, искам да са откажа от българския си паспорт и никога повече да не видя българин! Искам да си остана македонец и само македонец!", казва на служителката главния герой в скеча.

"Браво, браво!", намесва се и представил се за заместника на заместника на министъра Оливер Спасовски. Екранният МВР-началник заповяда на служителката си да "изгори до пепел" българския паспорт на международния шофьор. "От днес няма да има нито един македонски българин, а само македонски македонци", отсича той.

В скеча се включва и репортер, отразяващ събитието, който с апломб обявява: "Каква приказна вест, уважаеми зрители! Македонците се отказват от българските паспорти и ги палят. Гоце (Делчев - бел.ред.) да беше жив, щеше да умре от инфаркт и щастие!".

В този момент става ясно, че се снима реклама за патриотизма. "Свършиха ли снимките?!", пита международния шофьор и иска да му върнат българския паспорт. МВР-началникът обаче му казва, че колежката му е буквалистка и наистина е изгорила документа му. "Вие не сте нормални, бе, хора!", продължава комикът-тираджия, хващайки се за сърцето. След което разбира, че останалите си правят шега с него и си прибира българския паспорт, целувайки го.

"Ох, мой български паспорте - никога няма да се откажа от теб!". "Дай и аз да го целуна!", казва заместникът на заместника на министъра в симпатичното тв-намигване към двустранните българо-македонски отношения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари