Майстори изхвърлят строителни отпадъци на булевард "Липник"

3

Русенци сигнализираха за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци до блок "Чайковски" в Русе

"Нямаме думи за това, на което станахме свидетели", пише г-жа Желева в сигнал до Dunavmost.

Жители на блок "Чайковски" са снимали как майстори изхвърлят строителни отпадъци в контейнерите, намиращи се на локалното платно на булевард "Липник".

Предвидени са солидни глоби, но няма кой да следи за нарушители

Солидна глоба грози нарушителите, които изхвърлят неправомерно отпадъци извън контейнерите за смет. Санкцията е от 300 до 1000 лева за граждани и от 1500 до 5000 лева за юридически лица. Налагането на глобите има за цел да ограничи изхвърлянето на едрогабаритни и строителни отпадъци извън контейнерите.

Контролът и установяването на нарушителите трябва да се извършва от общинския отдел "Екология".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    8
    Малоумните са на почит
    Казваме им майстори щото не им знаем имената, ама като им гледаме майсторлъка... Тъпи и неграмотни, но пък знаят да искат пари. На принципа "ден година храни" . За един работен ден искат минимална заплата. А бе, да не ти влиза "майстор" в къщата!
  • 6
    7
    контейнери
    КЪДЕ СА СТроителните контейнери? Защо ги махнаха.
  • 5
    6
    Майстор по всичка
    И къде са спецовете дет раздават глоби?Бъркат си по дупките нейде на топла.Айде се,работете ве миндил!Заслужавате уволнение без разяснение.
  • -5
    5
    мастер
    абе цървули радвайте са че не ги хвърлят пред блока или у канавката край пътя
  • 15
    4
    Drty
    Само да отбележа,че отдел "екология", е само на хартия. Като им се обадиш за нарушения,те започват да те прехвърлят-обадете се на корс,обадете се на полицията и т.н. И тогава питам-за какво е този отдел? Да има бройки,които само да получават заплати?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари